Hoppa till huvudinnehåll
 

Fokus 22 - om ungas ekonomiska situation

Har du svårt att få pengarna att räcka till det mest nödvändiga? Oroar du dig för hur ekonomin ska gå ihop nästa månad? Räcker pengarna till mat? Hyran?

Just nu undersöker vi ungas ekonomiska situation och erfarenheter av ekonomisk utsatthet. I det arbetet är ungas egna röster viktiga!

Mobiltelefon med en betalapp och texten Ungas ekonomiska situation

Din röst är viktig!

Vi söker unga i åldern 20-25 år som har låg eller osäker inkomst. Unga som oroar sig för sin ekonomiska situation. Som är beroende av närstående för att ekonomin ska gå ihop. Unga som faktiskt inte har tillräckligt med pengar till det mest nödvändiga. Konkret kan det handla om:

  • unga som är arbetslösa utan a-kassa
  • unga med aktivitetsersättning
  • unga med timanställning där inkomsten varierar
  • unga som har eller har haft försörjningsstöd
  • unga med sms-lån

Känner du igen dig i beskrivningen eller någon av situationerna? Din röst är viktig i vår undersökning.

Anmäl ditt intresse att delta på en intervju med våra utredare. Intervjun kommer att genomföras enskilt och digitalt via Zoom. Du är givetvis anonym och det är endast de som intervjuar dig som kommer att veta att just du blivit intervjuad och vad du har sagt. Din och andras röster kommer att vara grundläggande i vår rapport. Rapporten kommer att presenteras för regeringskansliet och användas av beslutsfattare i frågor som rör ungas ekonomi. 

Anmäl ditt intresse!

PS. som tack för hjälpen får du två biobiljetter av oss. 

Om rapporten

Varje år gör MUCF en fördjupad analys av ett aktuellt ämne inom ungdomspolitiken. Rapportserien kallas Fokus och i år är temat ungas ekonomiska situation. Vi kommer dels att belysa inkomster och hur unga i åldern 20-25 år försörjer sig. Men också analyser av unga som lever i - eller risk för - ekonomisk utsatthet. Rapporten presenteras i november/december 2022.  

MUCF är nationellt kontor för EU-programmen: