Hoppa till huvudinnehåll
 
Europeiska Solidaritetskåren

Bidrag inom Europeiska solidaritetskåren

Europeiska solidaritetskåren är EU:s program för att stimulera och ta tillvara ungas samhällsengagemang genom att erbjuda dem möjligheter att göra nytta i lokalsamhället och i relation till sina medmänniskor. MUCF fördelar bidrag för volontärprojekt och solidaritetsprojekt.

Volontärprojekt

Inom Europeiska solidaritetskåren erbjuds unga mellan 18 och 30 år en möjlighet att verka som volontär där syftet är att stödja lokalsamhället. MUCF fördelar bidrag till svenska verksamheter som vill ta emot eller sända volontärer. 

Till bidraget

Solidaritetsprojekt

Programområdet ger unga möjlighet att få bidrag för att genomföra egna projekt med ett internationellt perspektiv i sitt hemland. Solidaritetsprojekt ska initieras och genomföras av unga och ska bidra till att förbättra lokalsamhället.  

Till bidraget

Quality Label

Quality Label är en kvalitetsmärkning som säkerställer att organisationen följer Europeiska solidaritetskårens principer och mål.

Läs mer om att ansöka om Quality Label

Mer information

European Education and Culture Executive Agency

Europeiska ungdomsportalen

Information om hur EU-programmen använder dina personuppgifter

Viktigt om GDPR

Programguide

Europeiska solidaritetskårens programhandledning 2023 (engelska)

Extra information: Situationen i Ukraina kan påverka pågående projekt. Om ert projekt berörs eller om ni har frågor om hur ni kan planera om ert projekt med anledning av situationen så är ni välkomna att kontakta oss via esc@mucf.se

Till förmånstagare: Varning för bedragare - var försiktig med vem ni delar känsliga uppgifter.

April 2022: EU-kommissionen meddelar att det har förekommit fall där bedragare utgett sig vara partners i projekt för att lura till sig bankdetaljer av förmånstagare som fått EU-bidrag. 

Därför är det viktigt att ni är noga med att endast dela känsliga uppgifter med personer i partnerorganisationer som ni känner, speciellt när det gäller bankdetaljer. Till exempel är det bra att kontrollera mejladressen om man får ett mejl av en person där namnet är bekant - bedragarna kan använda mejladresser som liknar projektpartnernas, men de är aldrig identiska.

MUCF är nationellt kontor för EU-programmen: