Hoppa till huvudinnehåll
 
Europeiska Solidaritetskåren

Solidaritetsprojekt

Genom solidaritetsprojekt erbjuds unga en möjlighet att få stöd för att genomföra egna projekt med ett internationellt perspektiv i sitt hemland. Projektidéerna ska komma från och genomföras av en grupp av minst fem ungdomar och idén ska bidra till att förbättra det lokala samhället. Projektet kan pågå mellan 2 och 12 månader. Unga eller organisationer kan söka bidrag för kostnader för bland annat genomförandet av projektet och stöd av en coach.

Läs mer om solidaritetsprojekt i guiden för Europeiska Solidaritetskåren. 

Alla unga som vill delta i Europeiska solidaritetskåren (volontärprojekt och solidaritetsprojekt) behöver registrera sig i Portalen för Europeiska solidaritetkåren.

Portalen för Europeiska solidaritetskåren

Ansökningstider

23 februari 2023 klockan 12.00

4 oktober 2023 klockan 12.00

Ansökan med deadline 23 februari är öppen.

Ansökan

För att kunna ansöka om projekt inom Europeiska solidaritetskåren behöver du först registrera din organisation. Gör det i god tid så att du har möjlighet att jobba med din ansökan innan du lämnar in den. När du registrerat din organisation får den ett Organisation ID (OID) som sedan anges i er ansökan. 

Registrera din organisation

För att komma åt EU-kommissionens ansökningsformulär behöver du ett EU Login. Därefter kan du påbörja din organisations ansökan! 

Ansök inom Europeiska solidaritetskåren

MUCF är nationellt kontor för EU-programmen: